“Аква Пектин” е революция в грижата за хората, които искат да живеят здравословно и да се пречистват ежедневно от токсичните натрупвания, в резултат на съвременния начин на живот. Ябълковият пектин е онова ценно нещо, което природата ни дава за да се съхраним и останем здрави, а течния “Аква Пектин” е сполучливата алтернатива на всички продукти за детоксикация на пазара и е абсолютно безвреден за хората. “Аква Пектин“ хранителна добавка е изцяло нов продукт, разработен в България от български учени и е без аналог на пазара. Елиминирани са всички проблеми и неудобства до момента, свързани с приема на сух пектин на прах, тъй като ябълковият пектин тук е в течна форма и не се налага предварителна подготовка преди консумация.
“Аква Пектин“ съдържа чист, високо естерифициран, фарма-клас ябълков пектин, който е 100% разтворен в пречистена вода, чрез двойна обратна осмоза. Освен, че е изцяло разтворен, е запазена и целостта на изграждащата го пептидна верига, което го прави толкова мощен детоксикатор. Със своята основна суровина, произведена в Европа от специален сорт ябълки и с неповторимия си ябълков вкус, течната форма на продукта има изключително висока и бърза усвояемост от над 90%. “Аква Пектин“ притежава уникалната способност да се свързва с тежки метали(олово, арсен, мед, кобалт и др.), токсини и радиоактивни елементи(цезий 137, стронций и др.), след което ги извлича и извежда от организма по естествен път чрез отделителната система.
Този генерален детокс ефект върху човешкия организъм се постига, когато са налице два основни фактора. Единият е голямото количество пектин от 3 грама във всяка бутилка от 330 мл., а вторият е поемането му от организма в предварително разтворен вид. По този начин се отключва целият потенциал на тази естествена съставка на ябълката. Подобна комбинация от количество и течна форма липсва изцяло при всички други форми на пектин на пазара, което ги прави почти безполезни за целите на детоксикация. Пектиновите капсули могат да бъдат дори опасни, с оглед на изцяло твърдото си състояние и заради възможността от залепване на капсулата във вътрешността на стомаха, което може да предизвика раздразнение. В най-добрия случай организма ще ги изхвърли размекнати, но не и разтворени. Оттук следва да се счита, че пектиновите капсули са с изключително нисък ефект.
Множество изследвания показват, че генералната детоксикация на организма, която се наблюдава при редовния, ежедневен прием на пектин, води до чувствително намаляване на риска от рак на дебелото черво – третото по честота заболяване през последните години. За подслаждане е използвана чиста, естествена фруктоза с нисък гликемичен индекс 22 (GI), направена от суровини без ГМО и глутен. Всички помощни съставки са одобрени за ползване в ЕС и подбрани изключително внимателно от най-качествените производители на пазара. “Аква Пектин” хранителна добавка е естествен природен продукт, насочен за употреба от широка група потребители с различни здравословни проблеми, както и към здрави хора с профилактична цел.