Съдържание в една бутилка Aqua Pectin – 330 ml.

В оригиналната формула на хранителна добавка „Аква Пектин” се съдържа голямо количество чист, високо естерифициран ябълков пектин в изцяло разтворен вид в течна форма. Когато става въпрос за сухи, неразтворени пектини на прах или капсули, препоръчителното за дневна консумация количество е около 5-10 г. Всеизвестен факт сред специалистите е, че когато е сух, пектинът е изключително слабо разтворим и усвоим от организма при поглъщане. Целта е консумация на по-голямо количество сухо вещество, от което реално да се усвоят около 10%, с оглед на неразтворимостта на всички предлагани пектини. Естествено, това натоварва в голяма степен стомашно-чревния тракт поради набъбване на прахообразното вещество, а положителният ефект е нищожен. Освен това, всеки опитвал знае за неприятния вкус на сухия пектин.
При течната формула на „Аква Пектин” всичките 3 грама чист ябълков пектин са предварително разтворени. Този факт предопределя огромния ефект на генерална детоксикация с над 90% усвояемост и невероятен вкус на зелена ябълка. Това различава продукта от всички останали. За сравнение може да се каже, че 5 г сух пектин на прах или на капсули ще се усвои от организма в не повече от 10% или 0,5 г, което е крайно недостатъчно за мощна детоксикация.
За подслаждане е използвана чиста, естествена фруктоза с нисък гликемичен индекс 22(GI), направена от суровини без ГМО и глутен. Всички помощни съставки в продуктите Аква Пектин са одобрени за ползване в ЕС и подбрани изключитлено внимателно от най-качествените производители в света.

Съдържание в една бутилка Aqua Pectin – 330 ml.

  • Чист високо естирифициран ябълков пектин 2,75 – 3,25 гр.

Чист високоестирифициран ябълков пектин, произведен от качествени ябълки от най-големия производител на пектин в ЕС. Съдържанието от 3 грама пектин в една бутилка се извлича от няколко килограма ябълки. За сравнение, един килограм пектин се извлича от 250-300 кг качествени ябълки. Предварително разтворен на 100% чрез иновативен технологичен процес, течният пектин е близо 10 пъти по-активен от прахообразния.

  • Фруктозов сироп – 30 ml. (GIycemic index – 22)

Фруктозата е естествена захар и се използва в продукта поради липсата на вкус в чистия пектин. За разлика от обикновената захар обаче, фруктозата е с много по-нисък гликемичен индекс 22(GI), а захарта е с 65(GI). Използваната фруктоза е с най-високо качество от „фарма“ клас.
Не съдържа ГМО и не е направена от суровини съдържащи ГМО и глутен.

  • L-аскорбинова киселина 0,027 – 0,033 гр

L-аскорбинова киселина или познат още като Витимин С. Не се синтезира по естествен път в организма и трябва да се приема ежедневно с храната. Не се предозира, защото излишъка се изхвърля по ествен път чрез отделителната система.

  • Лимонена киселина 0,027 – 0,033 гр.

Лимонената киселина е антиоксидант и естествен, природен консервант. Спада към органичните киселини. Съдържа се в най-големи количества в цитрусовите плодове и е широко разпространена в природата.

  • Естествен аромат ябълка 0,009 – 0,01 гр

Естествен аромат ябълка за автентичен вкус на зелена ябълка. Използва се заради липсата ня вкус и аромат на чистият пектин. Абсолютно безвреден помощен компонент, одобрен за широка употреба в храни и напитки в ЕС.

  • Ябълчена киселина 0,037 – 0,043 гр

Ябълчена киселина е pH стабилизатор. Тя е важен компонент за междинния метаболизъм в човешкия организъм. Подобрява тонуса и е полезна за страдащите от хипертония, за черния дроб и бъбреците, а в тази връзка спомага за усвояването на лекарства. Ябълкчената киселина е напълно безопасна за употреба и няма установени дневни дози.

  • Винена киселина 0,037 – 0,043 гр

Винена киселина се намира предимно в гроздето и е естествен антиоксидант. Поддържа алкано pH и се използва в хранително-вкусовата промишленост за регулиране на киселинността при консервиране. Няма никакво вредно въздействие и не са установени маскимални дневни дози на употреба.

  • Натриев бензоат 0,027 – 0,033 гр

Натриев бензоат се използва при направата на туршии и кисело зеле в домашни условия, тъй като прекъсва ферментацията и подтиска развитието на микроорганизми и плесени. Със своето антимикробно действие, натриевият бензоат се среща в естествен вид в синята боровинка. Изключително широко използван в консервирането на напитки, месо, риба, пюрета, сладкиши и др. В повечето жълти на цвят сокове в кутии се съдържат около 0,25 гр. на 250 ml. В цялото съдържание на една бутилка Аква Пектин се съдържа 0,03 гр. на 330 ml., което прави количеството му приблизително 10 пъти по-малко от чаша сок. Одобрен за свободна употреба в ЕС в рамките на установените дневни количества.

  • Калиев сорбат 0,027 – 0,033 гр

Универсално вещество за консервиране на вина, сокове и туршии. Използва с в продукти със слабокиселинна среда в комбинация с натриев бензоат за да предотврати развитието на млечнокисели бактерии. Силно предпочитан измежду консервантите заради високата си хигиенна безопасност. Максималните допустими дневни количества са до 0,25 мг. на кг. телесно тегло. Съдържанието му в Аква Пектин е нищожно и абсолютно безвредно.